Isolering av tak

      Kommentarer inaktiverade för Isolering av tak

Igår pratade vi väggar, idag pratar vi tak

Jag vet att ni är många här inne som är intresserade av olika typer av isolering. Igår pratade jag mer om att isolera ytterväggar och vad som är fördelaktigt att göra och inte. Men idag så ska vi prata om något annat. Nämligen hur det fungerar att isolera tak. Taken ser precis som väggarna olika ut i olika projekt men det som är viktigt att veta är att isolering med lösull väldigt ofta är det bästa valet man kan göra. Egentligen behöver du inte ens tänka på detta, en firma som Sjömarkens som är experter på detta, tänker åt dig. Men jag tänker att det ändå kan vara skönt att ha läst om det någon gång.

Isolera snedtak

För har du ett snedtak så är absolut lösull det självklara valet. Det gäller både nyproduktion men även inredning av en kanske redan befintlig vind. Egenskaperna i lösull ger alltid bäst anslutning sunt allt från stödben till takstolar, elrör och du får resultatet helt utan glipor. Slutna snedtak innebär att innertaket med yttertaket lutar hela vägen från takfot till nock samt att hela det slutna utrymmet fylls med isolering. På så vis kan Sjömarkens med andra ord anpassa lösningen efter hur just ditt tak eller snedtak ser ut. Om ditt snedtak i stället har glespanel, vilket är den vanligaste konstruktionen, så är det även lösull här man rekommenderar. Fördelarna med denna konstruktionen är att man både kan känna och se utfyllnadsgraden och framför allt att den stora mängd luft som vis spruttillfället kommer in i själva konstruktionen och kan lätt evakuera mellan glespanelen.

Jag kan prata länge om detta men det jag rekommenderar är i stället att kontakta Sjömarkens direkt eller gå in och läsa mer via deras hemsida. Lycka till med isolering av tak!