Att rusta upp sina fordon inför sommarsäsongen

Nu under vinterhalvåret tycker jag det är ett perfekt tillfälle att stänga in sig i garaget för att rusta upp alla fordon som används mestadels under vår och sommarhalvåret. Jag brukar fixa till alltifrån gräsklippare till husvagn, släp och bil. Bilen använder vi ju såklart under hela året, men jag gillar att stänga in mig för lite egen tid i garaget för att meka och hålla den så fin och bra jag bara kan.

Viktigt att tänka på inför husvagnssäsongen

Vi är ju riktiga husvagnsmänniskor och under sommaren bara älskar vi att packa ihop det mest nödvändigaste för att ge oss ut på vägarna och upptäcka nya platser. Vi har pratat lite om att uppgradera oss till en husbil, men vi får nog spara ett eller ett par år till innan vi har råd med den drömmen. Det känns lite mer kompakt och enkelt att ta sig runt med en husbil, men husvagnen duger mer än bra till att använda i ett par år till. Något som jag brukar byta ut inför varje husvagnssäsong är en ny bromsvajer. Bromsvajer till husvagn och husbil fungerar ju på samma sätt och är enkelt att få tag på och byta ut på egen hand.

Välj bromsvajer utifrån dina behov

En bromsvajer är den delen som överför själva bromskraften som uppstår vid inbromsning, från påskjutsbromsen till den typ av släp, vagn eller trailer du nu har. I vårt fall handlar det ju om husvagn. Jag tycker att om man skall byta ut denna, att man bör satsa på en med mer kvalitet för jag upplever att dom oftast klarar tunga påfrestningar och exempelvis stenstänk bättre än de allra billigaste varianterna. Men man väljer ju såklart den bromsvajer man tycker passar bäst för sitt eget behov. Nu ser jag fram emot lite tid i garaget och få allting fint inför nästa fantastiska sommarsäsong!