Installera laddstation i Kävlinge

Min bror har helt plötsligt köpt en elbil! Jag trodde jag skulle ramla baklänges när han berättade att han fallit för elbils-trycket. Han har alltid sagt att han aldrig ska köpa någon elbil för det är ingen riktig bil enligt honom, men nu verkar det som att de höjda drivmedels priserna har satt griller i huvudet på honom. Än så länge får man reducering på priset om du installerar en egen laddstation vid din tomt så det ska han tydligen göra nu. Så på söndag ska jag hjälpa till att installera laddstation i Kävlinge hos min bror.

Laddstation vid tomten

Det är inte det att vi själva ska installera laddstationen eftersom det måste vara kunniga personer inom elinstallation som får göra detta, men vi ska vara med och titta när den sätts upp samt gräva lite i marken för laddstolpen och lite annat runt omkring. Jag brukar inte ha särskilt mycket för mig så det kan vara kul att få vara med och se hur det går till att montera en laddstation. Själv har jag oerhört långt till det där med att skaffa en elbil. Jag ogillar starkt alla elbilar! Så mig övertygar ingen så lätt. Det kommer säkert en tid när jag måste välja bort min dieseldrivna bil men jag har bestämt mig för att den stunden inte är här ännu.

Varför i Kävlinge?

Jag har alltid undrar varför i hela friden man lägger ner ett sånt jobb på att installera en laddstation i Kävlinge av alla ställen! Det skulle aldrig falla mig in att bo i ett sånt litet trångt samhälle där alla känner alla. Brorsan kommer nog i och för sig alltid att bo kvar i den där lilla hålan så han behöver väl inte tänka på att eventuellt sälja framöver, för risken är att han knappt får något för huset.