Nedräkningen mot våren och första MC turen har börjat

Nu när jul och nyår är förbi börjar det äntligen gå mot ljusare tider igen. Nedräkningen till min favoritsäsong har börjat – våren. När våren är här innebär det att jag igen äntligen kan ta ut motorcykeln på årets första tur och man står inför flera månaders turer till nya platser och mc träffar. Det finns ingenting bättre än att ge sig ut på vägarna med lätt packning och ge sig iväg mot okänd destination, speciellt när vädret är med. Det får gärna vara 15 – 20 grader och sol, det är enligt mig det mest ultimata.

Passa på att lämna in motorcykeln på service innan det är dags för premiärturen

Månaderna innan det är dags för första turen brukar jag alltid passa på att lämna in hojen på MC service. Viktigt när man gör detta är att alltid välja en auktoriserad verkstad som använder sig av godkänt material och oljor som håller i kvalitet och krav. När man har inne sin MC på service ska man alltid se till att fordonet blivit helt genomgånget och servicen bör innefatta bland annat oljebyte och byte av oljefilter. Det sista man vill vara med om när man är långt hemifrån är ett motorhaveri.

En auktoriserad verkstad som följer din enskilda serviceplan

Varje fordon har alltid en enskild serviceplan och service bok som skall följas och därför är det viktigt att man ser till att lämna in sin hoj på en auktoriserad verkstad som utför just det du och ditt fordon behöver. Efter servicen är gjord brukar jag ägna ledig tid till att putsa och underhålla MC:n så att den ser riktigt fin ut när det är dags för premiärturen. Jag längtar verkligen och hoppas att tiden fram till våren i år går extra fort så att jag får ge mig ut på vägarna snart igen.