Fodrade regnkläder

      Kommentarer inaktiverade för Fodrade regnkläder

Det allra vanligaste när man talar om fodrade regnkläder är att det är regnkläder för barn. Det vanligaste är säkert att det rör sig om regnställ till just barn även om det finns fodrade regnkläder även till vuxna. När vi vuxna väljer regnkläder så vill vi gärna ha ett så kallat skalplagg ytterst som både håller tätt från väta och regn men också skydda oss från blåst. Sedan vill vi själva välja vad vi ska ha för kläder under. Det bästa med en skaljacka som regnplagg är att den går att ha både på sommar och vinter så länge som den är tillräckligt stor att rymma en extra tröja under till vintern.

Fodrade regnkläder till barn

Hur väljer man ett bra regnställ till sina barn? Det du ska tänka på är att köpa ett regnställ som har så kallat ”hög vattenpelare”. Med det menas att höga vattenpelare tål vatten mycket bättre än regnställ med låg vattenpelare. Man brukar säga att det är bra att välja ett plagg med vattenpelare högre än 5000 mm för att det ska stå emot väta. En annan sak man ska tänka på när det gäller bra regnkläder är att sömmarna ska vara tejpade för att inte släppa in någon väta eller regn. Att barnet kan röra sig fritt i sina fodrade regnkläder är också av vikt för att de ska vara sköna men också för att det inte ska bli något tryck på till exempel knän för då kan väta ha lättare för att tränga in.

Olika sorters regnkläder

Man kan säga att det finns två olika typer av regnkläder och det är om vattenskyddet sitter utanpå eller på insidan. Om vi tar exemplet med galon, som är oslagbart till yngre barn som inte rör sig så mycket utan sitter mycket stilla i snö eller plaskar i vatten, så finns det knappt något annat material som är lika vattentätt. Men om barnen rör sig väldigt mycket, som de som är lite äldre, så blir dom istället blöta på insidan av att använda regnkläder i galon då det inte andas. För dessa barn är det bättre med regnkläder som har den vattentäta barriären på insidan så att det andas och kan släppa ut fukten som kommer från insidan.